Choose a searcher

Babesia

Babesia Treatment – Buhner Protocol for Babesia

Örter för Babesia

 

Babesia är en parasitisk protozo som liknar malaria men som överförs av fästingar. Babesia orsakar sjukdomen som kallas Babesiosis (andra namn är Babesiosis, Babesiosis). Babesiainfektion förekommer ofta tillsammans med borrelia och/eller andra fästingburna infektioner. Symptomen på babesiosinfektion varierar från mild till svår. Milda former går ofta inte igen eftersom de av misstag tas för symtom på borrelia. Tidiga adoptanter rapporterar ofta hög feber och frossa. Kroniska infektioner kan vara lätt symtomatiska, och de vanligaste symtomen är: intermittent feber eller låggradig feber, frossa och ledvärk, kroniskt trötthetssyndrom, svettning och "oförmåga att ta ett helt andetag".

Samtidig infektion med borrelia spiroketer förvärrar symtomen på båda sjukdomarna, då blir deras förlopp allvarligare och konsekvenserna för kroppen allvarligare. Symtomen kan då inkludera svår huvudvärk, hemolytisk anemi, inblandning i centrala nervsystemet, hög feber och kramper. En synergistisk, ömsesidigt förstärkande effekt av Borrelia och Babesia spiroketer på kroppen hittades. Borrelia-DNA förekommer tydligare och hänger kvar längre i blodomloppet när samtidig infektion med Babesia inträffar. Då är de negativa effekterna på leder, hjärta och nervsystem allvarligare. I vissa fall av samtidiga infektioner påträffades transversell myelit med pares i armar och ben. Utvecklingen av sjukdomen är snabbare från början, konvalescensperioden är längre och symtomspektrat är mycket bredare.

 

Babesia Treatment – Buhner Protocol for Babesia

 

Många örter är mycket effektiva för att bekämpa Babesia-infektioner, mot vilka protozoen inte utvecklar immunitet. Liksom i fallet med borrelia, även i fallet med Babesiosis, är den antimikrobiella effekten bara en av de faktorer som leder till en effektiv terapi.

Vid behandling av Babesiosis bör uppmärksamhet ägnas åt Babesias viktiga verkningsmekanismer som hindrar dess behandling. Babesia naturliga växtbaserade behandling tar hänsyn till var och en av följande aspekter.

Liksom malariaembryon penetrerar Babesia röda blodkroppar - erytrocyter, där den förstör dem genom att utvecklas och fortplanta sig. Dessutom, under loppet av Babesia-infektion, kan det finnas blockering av kapillära blodkärl och mikrocirkulationsstagnation på grund av avsättningen av fragment av skadade erytrocyter i kärlen. Deras närvaro i blodomloppet kan orsaka inflammation i levern, njurarna och mjälten.

En annan viktig mekanism för Babesia-infektion är en stark negativ effekt på immunsystemet. Babesia ändrar immunpolariteten på ett mycket specifikt sätt, vilket ändrar det mänskliga immunsvaret från Th 1 till Th 2. Detta leder till en dålig reaktion av immunsystemet på infektionen och kroppen kan inte eliminera denna patogen.

I den naturliga behandlingen av Babesios är de vanligaste örterna som rekommenderas av Buhner (listade på Buhners officiella webbplats buhnerhealinglyme.com): Alchornea cordifolia, Cryptolepis sanguinolenta, Sida acuta. Det är örter som uppvisar en stark antiprotozoal effekt och uppvisar en systemisk effekt, dvs de sprider sig i blodomloppet och påverkar därmed varje cell och organ. Dessutom stärker de immunförsvaret och Sida acuta skyddar de röda blodkropparna. Vi rekommenderar att du lägger till L-arginin i detta protokoll. Babesia är mycket känsligt för L-arginin, så tillskott med L-arginin hjälper till att hämma Babesia-infektion. Buhners protokoll för Babesia är en av de mest populära naturliga behandlingarna av Babesia-infektion.

Med mer resistenta infektioner är det värt att använda det mer omfattande protokollet som rekommenderas i Buhners bok "Natural Treatments for Lyme Coinfections: Anaplasma, Babesia, and Ehrlichia". I det här fallet är mängden örter och preparat som används mycket större, nämligen: Cryptolepis, Bidens pilosa, Artemisina, Sida acuta, Salvia miltiorrhiza, Milk Thistle, Ashwagandha, Panax ginseng, Lakrits, Schisandra, L-arginin, Vitamin B2. I denna kombination av örter för Babesia kommer du, förutom att verka mot Babesia, stärka immuniteten, skydda erytrocyter och organ, också förbättra regleringen av cytokinkaskaden, skydda endotelet, hämma arginasproduktionen samt öka nivån av L-arginin och kväveoxid (NO).

Örter som används i den naturliga behandlingen av Babesia kommer att på ett omfattande sätt påverka många infektionsmekanismer. Om du vill använda örtterapi för att behandla Babesia, kom ihåg att läsa protokollet som föreslagits av Buhner, såväl som dess kontraindikationer.

  Produktfilter
Kategorier
Typ av produkt
Product added to wishlist
Product added to compare.