Choose a searcher

Mykoplasma

Naturlig behandling av mykoplasma - örter för mykoplasma

Örter för Mycoplasma

 

Mycoplasma pneumoniae är en annan bakterie som tillhör gruppen av borrelia-koinfektioner. Mykoplasma är en bakterie som saknar cellvägg. Dess yttersta del är det cytoplasmatiska membranet. Mykoplasma, på grund av avsaknaden av en cellvägg, visar mycket större flexibilitet och kan därför anta olika former. Bristen på cellvägg är också en egenskap som skiljer den från andra fästingburna saminfektioner.

Mykoplasma orsakar främst infektioner i luftvägarna och genitourinary system. Det tros dock alltmer att det kan orsaka systemiska infektioner, som påverkar varje organ och orsaka många kroniska sjukdomar, inklusive reumatoid artrit. Sjukdomen kan vara mycket olika: från asymtomatisk, genom lokala symtom (t.ex. luftvägsinfektioner), till systemiska infektioner. Hos en försvagad organism på grund av en annan infektion (t.ex. Borrelias spiroket eller Chlamydia) kan mykoplasmainfektion ge mycket allvarliga symtom. Mykoplasma kan attackera bland annat nervsystemet, muskler (inklusive hjärtat) och leder. Symptomen på infektion med denna patogen är mycket lika symtomen på borrelia.

Spridd infektion kan yttra sig på följande sätt: trötthet som inte försvinner efter vila, träningsintolerans, neurologiska dysfunktioner, psykiska problem, kognitiva problem, sömnlöshet, depression, huvudvärk, muskel- och ledvärk, ledsvullnad, smärta i lymfkörtlarna , andningsproblem, svettning, illamående, buksmärtor, feber, kronisk konjunktivit, hudförändringar (utslag, erytem), inflammation i hjärtmuskeln, hjärtsäcken, levern, bukspottkörteln och andra symtom.

 

Naturlig behandling av mykoplasma

 

Många örter används i den naturliga behandlingen av Mycoplasma. En av de mest effektiva naturliga metoderna för att behandla denna infektion är Stephen Buhners protokoll för Mycoplasma från hans bok "Healing Lyme Disease Coinfections: Complementary and Holistic Treatments for Bartonella and Mycoplasma."

Som med andra protokoll lägger Buhner stor vikt vid ett omfattande inflytande på Mycoplasma, som kommer att täcka hela den komplexa infektionsmekanismen. Naturlig behandling av Mycoplasma med örter bygger på både antibakteriell och immunreglering, störning av cytokinkaskaden, skydd av celler och organ som attackeras av bakterier och påfyllning av näringsämnen som "förbrukades" under infektionen.

Buhner väljer en omfattande uppsättning Mycoplasma-örter som påverkar var och en av ovanstående aspekter. I sitt protokoll för naturlig behandling av Mycoplasma rekommenderar han att man introducerar följande örter i terapin: Cordyceps sinensis, kinesisk kalott (latin Scutellaria baicalensis), Isatis, Houttuynia cordata, Sida acuta, Schisandra, sibirisk ginseng, Rhodiola rosae, olivblad. Örtterapi bör också kompletteras med N-acetyl-cystein (NAC) och vitamin E.

Tre av ovanstående örter: Schisandra, Siberian ginseng, Rhodiola rosae rekommenderas för användning som en örtblandning. ERS Herbal Mix är en färdig produkt som innehåller en macerat av dessa tre örter.

Ett stort problem som uppstår vid Mycoplasma-infektion är bakteriernas konsumtion av en mycket stor mängd näringsämnen under infektionsprocessen. Att komplettera med näringsämnen är viktigt i kampen mot symtom som är förknippade med Mycoplasma-infektion. Du kan balansera näringsbristen med kost eller ytterligare tillskott. De näringsämnen som behövs för att komplettera i kampen mot Mycoplasma är: B-vitaminer, kolin, zink, koppar, selen, aminosyror (L-tryptofan, L-treonin, L-serin, L-arginin) och essentiella fettsyror.

Naturlig behandling med Mycoplasma-örter kommer att på ett omfattande sätt påverka många mekanismer för denna infektion. Om du vill använda örter för Mycoplasma, kom ihåg att läsa hela protokollet som föreslagits av Buhner, samt kontraindikationer.

  Produktfilter
Kategorier
Typ av produkt
Product added to wishlist
Product added to compare.