Choose a searcher

Klamydia

Naturlig behandling av klamydia - örter för klamydia

Örter för klamydia

 

Chlamydia pneumoniae är en gramnegativ bakterie, men med en cellvägg som är mycket styvare än vad som vanligtvis finns hos gramnegativa bakterier.

Klamydia är en av de fästingburna samtidiga infektionerna.

Chlamydia pneumoniae påverkar ofta andningsorganen och orsakar lunginflammation (ofta kallad atypisk lunginflammation), bronkit, laryngit, faryngit, rinit, bihåleinflammation och orsakar astmasymtom.

Chlamydia pneumoniae är mycket viktig i differentialdiagnosen av borrelia eftersom det kan orsaka störningar i nervsystemet, myokardit och reaktiv artrit. De extrapulmonella symtomen på Chlamydia pneumoniae-infektion under en mycket lång tidsperiod kan vara latenta och är ofta svåra att känna igen.

Chlamydia pneumoniae-inducerad reaktiv artrit är ofta svår att skilja från borrelia-artrit. Under förloppet av Chlamydia pneumoniae-infektion bör uppmärksamhet också fästas vid Guillain-Bares syndrom. Guillain-Barrés syndrom är en autoimmun sjukdom som orsakar akut multirot demyeliniserande inflammation, där immunförsvaret angriper delar av det perifera nervsystemet, vilket orsakar muskelsvaghet och stickningar i olika delar av kroppen.

Dessutom kan Chlamydia pneumoniae orsaka andra symtom, såsom: kronisk trötthet, brännande känsla i olika delar av kroppen, förlamning, stroke, problem med blodtrycket, huvudvärk, demens, mental dimma, psykiska störningar, smärta i testiklarna.

 

Naturlig behandling av klamydia

 

Många örter är mycket effektiva för att bekämpa klamydia. En av de mest effektiva naturliga metoderna för att behandla klamydia med örter är Buhner-protokollet för klamydia från Stephen Harrod Buhners bok "Natural Healing of Lyme Borreliosis and the Coinfections Chlamydia and Spotted Fever Rickettsiosis".

De viktigaste antibakteriella örterna mot Chlamydia pneumoniae är växter som innehåller berberin. Sådana växter är bland annat berberis eller kanadensisk guldsäl (Goldenseal, Latin Hydrastis canadensis). Kinesisk kalott (latin Scutellaria baicalensis) uppvisar antibakteriella egenskaper mot klamydia. Buhner rekommenderar också användningen av vitamin A. Retinol (en metabolit av vitamin A) hämmar klamydias förmåga att infektera endotel- och epitelceller.

Klamydia, liksom andra intracellulära patogener från gruppen av fästingburna infektioner, inducerar cytokinkaskaden. Cytokiner är informationsmolekyler som underlättar den infektiösa processen av bakterier och utvinningen av näringsämnen från värdcellerna. Därför måste cytokinkaskaden inhiberas för att störa den infektiösa processen för klamydia.

Salvia miltiorrhiza och kinesisk kalott (latin Scutellaria baicalensis) är de viktigaste örterna för att hämma cytokinkaskaden som rekommenderas av Buhner i hans naturliga protokoll för behandling av klamydios.

Klamydia fångar också upp värdens immunsystemsvar och funktioner. Klamydia kan därför radikalt återuppbygga det mänskliga immunförsvaret på ett sådant sätt att det anpassas till dess fördel. Ett felaktigt immunförsvar märker inte hotet från bakterier och bekämpar inte infektioner. Avvikelser i immunsystemets arbete leder ofta till autoimmuna störningar. Ett avreglerat immunförsvar är ett problem inte bara under infektionsförloppet, utan även efter avslutad behandling, vilket kommer att få ytterligare konsekvenser. Örter är mycket effektiva för att modulera immunförsvaret och återställa immunsystemets funktion.

Buhners förslag i det här fallet är tre örter: Ashwagandha (indisk ginseng, latin Withania somnifera), lakrits och Cordyceps sinensis. Enligt Buhners rekommendationer rekommenderas dessa tre örter i form av örtblandning. ACL Herbal Mix-produkten innehåller färdig macerat av Ashwagandha (indisk ginseng, latinsk Withania somnifera), Cordyceps och Lakrits.

Skyddet av celler och organ som attackeras av bakterien är en annan integrerad del av behandlingen i Buhners protokoll. Bakterier har en enorm, destruktiv effekt på organen. Skyddet av organ och celler bör alltid vara en integrerad del av all behandling. Salvia miltiorrhiza, Cordyceps sinensis och Bidens pilosa spelar här en nyckelroll som en väsentlig del av den naturliga behandlingen av klamydia med örter.

Naturlig behandling av klamydia kommer att på ett omfattande sätt påverka många infektionsmekanismer. Om du vill använda örter för klamydia kom ihåg att läsa hela protokollet som föreslagits av Buhner, samt dess kontraindikationer.

  Produktfilter
Kategorier
Typ av produkt
Product added to wishlist
Product added to compare.