Choose a searcher

Bartonella

Örter för Bartonella - Naturlig behandling av Bartonella
Visar 1-11 av 11 objekt

Örter för Bartonella

 

Bartonella är en av de vanligaste samtidiga infektionerna av borrelia. Liksom Borrelia smittar den vanligtvis med fästingar. Bartonella orsakar en sjukdom som kallas Bartonellose.

I närvaro av dessa två infektioner förvärras symtomen, särskilt när det centrala nervsystemet är inblandat. Vanliga symtom på Bartonellos är: låggradig feber eller temperaturfall, periodiska influensaliknande symtom, kronisk trötthet, svullna lymfkörtlar (ofta intermittenta), onormal hudkänsla, ömma subkutana knölar längs extremiteterna, papulära utslag, röda eller blå längsgående utslag (ibland liknar hudbristningar), brännande känsla, särskilt på fotsulorna eller stickande smärtor, hyperestesi, huvudvärk, ögonproblem, smärta i ögongloberna, sömnproblem, humörsvängningar, kognitiv funktionsnedsättning, nervös, ångest, irritabilitet, depressiv symtom.

 

Naturlig behandling av bartonellos

 

Många örter är mycket effektiva för att bekämpa Bartonellia (Bartonellose). En av de mest effektiva växtbaserade protokollen för behandling av denna infektion är Buhners protokoll för Bartonella. Du kan läsa mer om detta protokoll Stephen Harrod Buhners bok "Healing Lyme Disease Coinfections: Complementary and Holistic Treatments for Bartonella and Mycoplasma."

Naturlig behandling av Bartonellos tar hänsyn till både antibakteriell aktivitet, men stör också bakteriernas vitala funktioner i kroppen, skyddar de vävnader och organ som den infekterar, hämmar cytokinkaskaden och stärker immunförsvaret.

Örter som uppvisar stark antibakteriell effekt mot Bartonella är: Houttuynia, Isatis och Alchornea cordifolia. Buhner rekommenderar att du använder dessa örter som en blandning. AHI Herbal Mix-produkten är en färdig blandning av dessa tre örter i de proportioner som rekommenderas av Buhner.

Bartonella uppvisar en stark affinitet för två strukturer i kroppen: endotelceller och röda blodkroppar. Bartonella, efter att ha kommit in i värdens organism, cirkulerar i värdens blodomlopp i cirka 3–4 dagar och bebor sedan den primära nischen, som är endotelcellerna i blodkärlen. Sedan, efter några dagar, når bakterierna erytrocyterna (röda blodkroppar), där de förökar sig. Genom att attackera röda blodkroppar har Bartonella också tillgång till hem, vilket säkerställer dess överlevnad. Genom att dela hemen i dess beståndsdelar kan den få de näringsämnen den behöver, inklusive järn.

Att skydda endotelet och röda blodkroppar från Bartonella-invasion är en av nyckelfaktorerna för framgångsrik behandling. Att bevara dessa strukturer är viktigt för att störa dess förmåga att ge näring och föröka sig. Bartonella ensam kan inte producera de näringsämnen som är viktiga för överlevnaden. Genom att störa dessa faktorer kommer smittspridningen att hämmas.

För att skydda endotelet använde Buhner japansk knotweed, EGCG och L-arginin i sitt protokoll.

Sida acuta, å andra sidan, kommer att skydda röda blodkroppar.

I sitt protokoll för Bartonella fokuserar Buhner även på organskydd. För att skydda hjärtat rekommenderar Buhner Hagtorn, för leverskydd - Mjölktistel, och för att skydda lymfsystemet och mjälten - Röd rot.

Buhner inkluderar också örter som hämmar cytokinkaskaden. Hämning av den Bartonella-inducerade cytokinkaskaden är nödvändig för att hämma bakteriell multiplikation och störa bakteriell näring. I de flesta fall kommer detta att minska eller till och med stoppa de flesta symtom som orsakas av infektionen. De viktigaste örterna för Bartonella som hämmar cytokinkaskaden är japansk knott och Cordyceps, men även tillskott med EGCG.

Förstärkning av immunförsvaret är också mycket viktigt för framgångsrik behandling av Bartonella. Ju svagare immunförsvaret är, desto svårare är infektionen och följaktligen desto svårare är symtomen. Att stärka immunförsvaret är lika viktigt som att ha en antibakteriell effekt.

Rhodiola rosae (bergros) och Ashwagandha (indisk ginseng, latin Withania somnifera) är de två immunförstärkande örterna som Buhner föreslagit.


 

  Produktfilter
Kategorier
Typ av produkt
Product added to wishlist
Product added to compare.