Antifungal kost

Antifungal kost

- Kategorier: Artiklar

Behandling av borrelia och komorbiditeter är svår och långvarig. Varje fall av sjukdomen är olika och kräver individuellt tillvägagångssätt, både när det gäller antibiotikabehandling, örtmedicin eller kost. Ofta börjar dock den första kampen mot sjukdomen med administrering av ett antibiotikum, ofta i upp till flera månader. Det är en enorm börda för kroppen. Det är därför det är så viktigt att välja rätt kost.

 

 

En lämplig meny under antibiotikabehandling som används vid borrelia bör:

- stödja levern i kroppens avgiftning
- stärka immunförsvaret
- förhindra utvecklingen av mykos
- stödja matsmältningsprocessen
- hjälpa till att återställa den normala bakteriefloran i tarmen

Kronisk antibiotikabehandling hos personer som lider av borrelia eller dess samtidiga infektion är en vanlig orsak till utvecklingen av mykos (Candida albicans). Då är det värt att tillämpa dess profylax - en antimykotisk diet.

Huvudregeln för den svampdödande kosten är eliminering av socker. Du bör utesluta sackaros (socker från en sockerskål) och olika typer av konfektyr eller produkter vars huvudprodukt är vitt, vetemjöl, pasta eller ris. Också "förbjudna" produkter är alkohol, kolsyrade drycker, varma kryddor, fett kött och ostar (smälta, mögel, gul). Sådana produkter skapar en idealisk miljö för förökning av svampar i vår kropp. Socker är också en bra grogrund för bakterier. Personer med borrelia bör undvika socker i kosten.

Kom dock ihåg att det inte är värt att avstå från alla kolhydrater. Produkter som grovt bröd, pasta eller gryn behöver inte uteslutas från vår meny. Vi bör inte heller glömma naturlig yoghurt, nötter, råa grönsaker, oraffinerade oljor, fisk, ensilage och baljväxtfrön. Kryddor kommer också att fungera här: gurkmeja, oregano, rosmarin, koriander och ceylonkanel.

Först när vi har diagnostiserat candidiasis (när det finns en överväxt av jästen Candida albicans, som fysiologiskt förekommer i mag-tarmkanalen och stör vår tarmmikroflora), bör vi fundera på alternativa metoder för kostterapi. Det är bland annat 4-stegs matning.

STEG I
Endast magert kött, några råa grönsaker (förutom baljor), naturell yoghurt och kefir, vatten, örtte är tillåtna.

STEG II
Vi introducerar långsamt mörkt ris, potatis och andra komplexa kolhydrater i kosten.

Steg III
Ytterligare rå frukt, nötter eller baljväxter är tillåtna.

STEG IV
Honung eller kaffe dyker upp sporadiskt.

 

Denna näringsmetod är mycket restriktiv, vilket kan leda till många brister, så den bör endast användas under överinseende av en kvalificerad klinisk dietist.

Product added to wishlist
Product added to compare.