Fördelar med glutationtillskott

- Kategorier: Main

Glutation är den så kallade "antioxidanternas fader". Det hette så eftersom det neutraliserar fria radikaler och stödjer DNA-reparation. Den har också mycket starka antioxidantegenskaper, vilket eliminerar gifter och fria radikaler i vår kropp. Dessutom hjälper det immunsystemet att stödja vår immunitet. Och detta är bara några av de mycket viktiga funktionerna hos glutation i kampen mot borrelia.

Glutation består av tre aminosyror: glutaminsyra, glycin och cystein (NAC).

Glutamin: är en aminosyra som ingår i föreningarna som är proteiner. Dess huvudsakliga aktivitet är regenereringen av tarmslemhinnan, vilket stöder tarmens funktion. Det är också ansvarigt för multiplikationen av immunceller, vilket hjälper till att bekämpa olika typer av infektioner och virus. Vid förstärkning av immuniteten är det också viktigt att i organismens "kamp" med bakterierna används större mängder glutamin, och därför bör det kompletteras om du har en kronisk sjukdom. Dess verkan, speciellt i fallet med borrelia och dess samtidiga infektioner, skyddar mot förflyttning av bakterier, vilket har en direkt inverkan på inflammation.

Glycin: tillhör endogena aminosyror, det vill säga de som kroppen själv kan syntetisera. I fallet med borrelia och dess samtidiga infektioner kan kroppen dock inte syntetisera tillräckligt mycket av denna aminosyra, därför rekommenderas dess tillskott eller ökad tillgång från mat (livsmedel som är rika på denna aminosyra är: bovete, pumpafrön, fisk, röda linser, vetekli, hallon). Det är extremt viktigt eftersom glycin deltar i leverstödsprocessen. Det minskar inflammation i vår kropp och förbättrar sömnkvaliteten. Glycinbrist kan bidra till utvecklingen av depression eller koncentrationsproblem.

Cystein (NAC): det är också en av de essentiella aminosyrorna, men det är värt att veta att för att säkerställa den optimala mängden bör vår meny vara rik på produkter som: solrosfrön, sojabönor, valnötter eller baljväxtfrön ( linser, kikärter, bönor). NAC ökar kroppens motståndskraft avsevärt och minimerar risken för bakterie-, svamp- eller virusinfektioner. Och viktigast av allt, det låter dig öka produktionen av glutation i kroppen.

Test av glutationnivå:

När vi bestämmer oss för att testa är det värt att kontrollera nivån av reducerat och totalt glutation. Om förhållandet mellan det förra och det senare överstiger gränsvärdet (> 0,8) är det värt att överväga komplettering.

Vilket tillskott ska man använda?


När vi bestämmer oss för att ta tillskott är det viktigt att välja rätt form. Den totala biotillgängligheten och absorberbarheten av glutation är låg, så för att dra nytta av det måste det tas i en reducerad (eller aktiv) form. När du kompletterar med glutation bör du även se till att få tillräckligt med E-vitamin, C-vitamin och selen från kosten.

Du kan få både NAC och Glutation i reducerad form från Aliness

- NAC N-Acetyl L-Cystein, 500 mg, 100 kapslar

- L-glutation reducerad 500 mg, 100 kapslar.

Hälsofördelar med glutation relaterade till borrelia?

1. Stödjer immunförsvaret
Som ett resultat av infektion ökar den oxidativa stressen och inflammationen vilket leder till glutationbrist. När det är bristfälligt förlorar immunceller sin förmåga att bekämpa sjukdomen. Att återställa den naturliga nivån av glutation minskar symtomens svårighetsgrad.

2. Det har en inverkan på mental hälsa
Personer med depression har lägre nivåer av glutation.

3. Minskar inflammation
Det kan hämma produktionen av cytokiner.

4. Minskar antioxidantstress
Det minskar reaktiva syrearter och stödjer därmed andra antioxidanter som vitamin E.

5. Stöder tarmarna
Glutation stödjer verkan av glutationperoxidas, som är ett nyckelenzym som deltar i avlägsnandet av fria radikaler.

6. Upprätthåller en frisk lever
Det minskar skador på leverceller som kan förhindra leverproblem.

Glutation är därför viktigt för att stödja kroppen i kampen mot Borrelia-spiroketer, vilket gör det till ett utmärkt komplement till Buhners kärnprotokoll.

Dela detta innehåll

Lägg till en kommentar

Product added to wishlist
Product added to compare.

Genom att använda webbplatsen samtycker du till användningen av cookies. Mer information finns i sekretesspolicyn.