Förebyggande av Borrelia

- Kategorier: Main

Europa är en del av världen där fästingar är endemiska. Detta innebär att fästingar kan förekomma på hela ytan. Det finns dock flera metoder för att minska sannolikheten för en fästingbett och förhindra många fästingburna sjukdomar, inklusive lyme-sjukdomen eller dess saminfektioner.

Vad kan vi göra?

Först och främst bör vi undvika platser där fästingar är särskilt närvarande-höga gräs och buskar. I ett område med frodig vegetation är det mer troligt att vi blir bitna av araknider.

Men om vi bestämmer oss för att gå till sådana platser är våra kläder viktiga. Kroppen ska skyddas på ett sådant sätt att området för oskyddad hud minskar. Långärmade blusar, höga stövlar, huvudbonader och långbyxor föreslås. Dessutom bör du bära släta, ljusa kläder för att enkelt upptäcka fästet.

Efter en promenad, glöm inte att titta på din kropp. Var särskilt uppmärksam på ljummen, naveln, håriga delar av kroppen, platser bakom öronen eller böjningarna i lemmarna. Dessa är de" favorit " platserna för fästingar. Kom också ihåg att fästlarven är väldigt liten (upp till 1 mm) och ofta betyder det faktum att vi inte märkte fästet inte att det inte finns där.

På apoteket kan du också köpa en enhet för att ta bort fästet. Detta är den så kallade lassoen, som gör att du enkelt och säkert kan ta bort parasiten från kroppen.

Många effektiva fästmedel finns tillgängliga. De är huvudsakligen baserade på kemiska ämnen. Nedan är ett alternativ för kemiska perparater. Kom ihåg att naturliga preparat kräver mer frekvent applicering.

Naturliga preparat:

Det finns också naturliga preparat som avvisar fästingar, myggor, loppor eller kvalster. De mest populära är eteriska oljor: eukalyptus, timjan, salvia, pepparmynta, kryddnejlika, citrongräs, patchouli, citronella och andra. Det räcker att blanda 5 droppar eterisk olja med till exempel pumkinfröolja och spraya kroppen. Kom ihåg att vår svett är ett bete för fästingar, så efter fysisk aktivitet bör vi spraya oss igen med den naturliga beredningen.

Enstaka oljor finns här

Färdig oljebaserad spray finns här

Ett annat naturligt sätt kan vara infusion av rosmarin och timjan. Örter ska kokas i en liten mängd vatten, sedan svalna och tillsätt citronsaft. Den beredda beredningen ska sprutas på kroppen.

Catnip är en annan fästningsavvisande växt. Infusionen av kattmynta kan användas för att spruta kläder och kropp, men också djur. På liknande sätt kan du använda en infusion av cistus.

Användningen av heminfusioner är effektiv, men ger en ganska kortlivad effekt. För att bibehålla fästingen repellerande effekt bör du din kropp och kläder ofta.

Den sista naturliga metoden som vi introducerar är enheter som avger speciella ultraljudspulser med en frekvens på cirka 40 kHz. De är helt ofarliga för människor och husdjur, men de blockerar det viktigaste sensoriska organet av fästingar. De är också effektiva mot loppor.

KITTLÖS människa, en fästing repellent du kan hitta här

Lyme-sjukdomen är en mycket allvarlig fästingburen sjukdom och den kan attackera alla typer av vävnader och alla organ i människokroppen. Därför kan dess symtom sträcka sig från problem med lederna, allmän svaghet i kroppen men också neurologiska förändringar. Även om risken för bett finns under hela året är det våren som är den största tiden för fästingaktivitet. Så låt oss komma ihåg att mycket beror på oss och vi kan till viss del förhindra infektion med Lyme-sjukdomen.

Maj - Lyme Disease Awareness Month

Dela detta innehåll

Lägg till en kommentar

Product added to wishlist
Product added to compare.

Genom att använda webbplatsen samtycker du till användningen av cookies. Mer information finns i sekretesspolicyn.